zondag 18 januari 2015

Fritidshus

Eenzame grindwegen, stille dorpjes, ruige natuur en diepe rivierdalen kenmerken Ångermanland, een zogenaamd landschap in Noord-Zweden. Zeer dunbevolkt met een vriendelijke bevolking die trots zijn op hun landschap en dan ook blij zijn met de toerist die hun streek komt bezoeken. 
Al jaren reizen we met de caravan door Zweden en op een of andere manier werden we gegrepen door de sfeer in dit gebied. Het licht, altijd bijzonder in noord-scandinavië, de wat melancholieke sfeer in combinatie met de gastvrije en vriendelijke mensen maakt Noord Zweden echt bijzonder zonder dat je exact aan kunt geven waarom.... 
Na vele jaren trekken door (noord)Zweden en een bezoek aan de Noordkaap kwam dan toch het gevoel, ...rust. Op een vaste plek je vakantie doorbrengen, niets hoeven, ook niet reizen. Thuis raken in een streek en van daaruit de wijde omgeving verder ontdekken, vissen, fotograferen, wandelen. Kortom, tijd voor een huisje. En dat hebben we gevonden. In september hebben we onderstaand huisje gekocht. Een eenvoudige huisje. Op deze blog zal ik zo nu en dan wat belevenissen vermelden over het huisje onder het label Fritidshus en over de omgeving onder het label Ångermanland.


2 opmerkingen:

  1. Super. Dus dat huisje is het uiteindelijk geworden. Mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat jullie eindelijk een huisje hebben gevonden! En in één van de mooiste streken van Zweden! Ik hoor/lees/zie er graag meer over :)

    BeantwoordenVerwijderen